Jääportit juhlistaa 20-vuotista taivaltaan julkaisemalla uuden levyn


[UUTISIA SUOMEKSI /// NEWS IN FINNISH]

Jääportit on musiikintekijä Tuomas M. Mäkelän vuonna 1997 perustama yhden miehen yhtye, joka juhlistaa yli 20-vuotista taivaltaan julkaisemalla uuden kokopitkän albumi nimeltään ”Jääportit”. Levyn julkaisee tšekkiläinen Epidemie Records -levy-yhtiö CD:nä sekä digitaalisesti torstaina 8.2.2018.

Jääportit-albumi sisältää 11 kappaletta joiden taustalla soi synkkyydestä, melankoliasta, yksinäisyydestä ja kylmästä Pohjolan talvesta haettu inspiraatio. Musiikillinen ilmaisu on kasvanut yhtyeen alkuaikojen syna-ambientista moniuloitteisemmaksi yhdistelmäksi post-rockia ja hienovaraista pohjoismaista elektronista musiikkia. Tuomas luo Jääporttien musiikkia pääasiassa hyväksikäyttäen kitaraa, syntikoita, konetta ja kenttä-äänityksiä. Musiikin lisäksi Tuomas on suunnitellut myös levyn kannet ylläpitääkseen tee-se-itse-ja-yksin –henkeä alusta loppuun saakka.

Jääportit on aiemmin julkaissut neljä kokopitkää albumia, joista viimeisin albumi (Voimasuo) julkaistiin toukokuussa vuonna 2009. Tuomas on työstänyt musiikkia eri artistien parissa sekä lisäksi tehnyt musiikkia pelien ja videoiden taustalle.